Vissza

Már csak három hét az ünnepélyes megnyitóig, augusztus 19-én kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság

Megérkezett az első külföldi versenyző és megérkeztek az első televíziós közvetítők is, így a szervezők számára gyakorlatilag elkezdődött a budapesti atlétikai világbajnokság – jelentette be Németh Balázs, a szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója a világbajnokság augusztus 19-i megnyitója előtt három héttel megtartott sajtótájékoztatón.

Egy indiai távolugró az első olyan külföldi sportoló, aki megérkezett a Magyarországra. Sokan követik őt a jövő héten, amerikai, jamaicai, norvég világsztárok egész sora döntött úgy, hogy a felkészülés utolsó napjait hazánkban, a 2023-as atlétikai világbajnokság helyszínén fejezi be. Győrben, Kecskeméten, Gödöllőn és Nyíregyházán is biztosítottak a körülmények az vb-re érkező atléták felkészüléséhez, ők Magyarországon lesznek egészen a versenyükig.


Ugyancsak megérkezett Budapestre a televíziós közvetítést gyártó stáb tagjainak első csoportja, ők felelnek azért, hogy a budapesti atlétikai világbajnokságot és benne a főváros gyönyörű képeit eljuttassák ahhoz az egymilliárd emberhez, akik tévén keresztül követik majd az eseményeket. 300 konténerből áll az televíziós közvetítő város, ami a stadion mellé épült, hogy minden műszaki berendezés és munkaállomás megfelelően működhessen.


Sorra érkeznek a Nemzetközi Atlétikai Szövetség, azaz a World Athletics vezetői és a teljes stáb is, hiszen a következő hetekben Budapest lesz a nemzetközi atlétika fővárosa. Amellett, hogy itt hozzák meg a vb előtti legfontosabb döntéseket, Budapesten tartják a WA globális tanácsának ülését és a szervezet tisztújító kongresszusát is.


És ezzel még nem ér véget a különleges vendégek sora, hiszen a világbajnokságon részt vevő sportolókon és a WA vezetőin kívül különleges vendégek is jelezték részvételüket. Az atlétikai világbajnokság az év legnagyobb sporteseménye az egész világon, ennek megfelelően uralkodók, állam- és kormányfők érkeznek, hogy személyesen szurkolhassanak az atlétika szupersztárjainak és találkozzanak ezen a különleges eseményen.


A stadionparkban közben továbbra is gőzerővel folyik a munka. Épül a szurkolói élményzóna, egy kisebb vidámpark, ahol minden néző, szurkoló ingyen kipróbálhatja a különböző atlétikához kötődő játékokat, attrakciókat.


Az atlétikai világbajnokság augusztus 19-én kezdődik és 9 napon át augusztus 27-ig tart. Jegyek korlátozott számban továbbra is kaphatók a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

2023. július 29.