Vissza

Hétköznapi Hősök az ország tetején

A szombati Kékes Csúcsfutáson több mint 1300-an futottak fel Magyarország legmagasabb pontjára, 1014 méterre. Vasárnap Szolnokon a IV. Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutáson a célba érkezők szintén 50 %-os kedvezménykuponnal gazdagodtak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra.

A Kékes Csúcsfutás hazánk egyik legszebb, de egyben legnehezebb futóversenye. A lelkes futók immáron 26. alkalommal hódították meg Magyarország legmagasabb pontját, az 1014 méter magas Kékestetőt.


A hagyományos, Mátrafüredről Mátraházán át az ország tetején véget érő, 11,6 kilométeres versenyszám mellett idén először lehetőség nyílt rövidebb távokon is kipróbálni magukat a vállalkozó szelleműeknek. Az eredeti útvonal utolsó 3 kilométerét aszfalton teljesítők ugyanúgy részesültek a budapesti vb-re járó 50 %-os kedvezménykuponban, mint a Kékesre a 2 kilométeres sípályán, vagy a Mátra ösvényein „felmászók”.


A klasszikus, 11,6 kilométeres versenyt Jávor Gellért nyerte, aki 53:12 perc alatt teljesítette a 671 méternyi szintemelkedést tartalmazó kihívást. A leggyorsabb női futó 58:34-es remek teljesítményének köszönhetően Rozsnyai Lilla volt.

Hasonlóan nyárias időben zajlott vasárnap Szolnokon a IV. Pizza Sprint Félmaraton és Élményfutás, ahol a Hétköznapi Hősök egy, a jász-nagykun-szolnoki megyeszékhely ikonikus pontjait érintő 7 km-es pályán próbálhatták ki magukat. Az útvonal része volt a Kossuth Tér, a Tiszavirág híd, a Tiszaliget és a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum is.


A 7 km mellett 14 km-es és félmaratoni futamokat is rendeztek, utóbbi versenyszámban Thuróczy Bertalan (1:20:52) és Szabó Krisztina (1:41:14) diadalmaskodott.


Ne feledd, minél több eseményen vagy egyéni kihíváson veszel részt, annál több jegyet vásárolhatsz kedvezményesen a világbajnokságra! A versenyek közül IDE KATTINTVA választhatod ki a felkészültségednek megfelelőket.


A következő verseny a május 28-i Hévízi Futófesztivál lesz, amit rögtön másnap a 12. Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért Futóverseny követ. Aki nem futva, hanem kerékpározva szeretne félárú vb-jegyekhez jutni, neki sem kell sokat várni a következő lehetőségig: június 3-4-én jön a Tour de Mátra.


Május 26. és június 12. között lehetőség lesz a Helló, nyár! nevű ingyenes egyéni kihívás teljesítésére is, amihez egy külön regisztráció szükséges a https://hetkoznapihos.futanet.hu/ oldalon.


A jegyek szépen fogynak a kevesebb mint 150 nap múlva, augusztus 19. és 27. között a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban sorra kerülő vb-re. Már több mint 170 000 belépő gazdára talált, és vannak olyan esti programok, amikre a legjobb helyek már csupán igencsak korlátozott számban érhetőek el!


Ha nincs ötleted, hogy a világbajnokság melyik napjára jönnél ki, akkor IDE KATTINTVA olvashatsz egy-egy rövid bemutatót az egyes délelőtti és esti programokról. Népes magyar csapat várható, ezért az előzetes várakozások alapján minden nap lesz kinek szurkolni! A kilenc nap pontos időrendjét IDE KATTINTVA böngészheted.


Soha nem érte meg annyira egészségesen élni és sportolni, mint 2023-ban!

2023. május 22.