Vissza

Bombaformában, új magyar csúccsal kezdte a szezont a női 4x100-as váltónk

Szédületesen nagy országos csúcsot futott a Kerekes Gréta, Csóti Jusztina, Takács Boglárka, Kocsis Luca összetételű 4x100 méteres magyar váltó szombaton.

A magyar négyes a Paulínyi Jenő Emlékversenyen közel fél másodpercet faragott a régi, 44.03 másodperces rekordon, ami immáron 43.58 másodperc. Ez az időeredmény több mint biztató a budapesti világbajnokságra nézve is, ahol a női 4x100 méter előfutamait augusztus 25-én, este rendezik meg a Nemzeti Atlétikai Központban.


A szombati viadalon Kocsis Luca egyéni versenyszámban is rekordot döntött: a 18 éves fiatal sprinter 23.61 másodpercet futott 200 méteren, amivel Szabó Ildikó 1973 augusztusa óta fennálló U20-as magyar csúcsát múlta felül.


Szintén biztató a jövőre nézve, hogy az U18-as fiú váltó is nemzeti rekordot ért el. A Trenka Ádám, Deák Zalán, Hajdu Áron, Alexovics Dániel négyes 41.57 másodpercet futva hét századdal bizonyult jobbnak az eddigi legjobb hazai ifjúsági eredménynél.

Ugyan Madarász Viktória és Helebrandt Máté ezúttal nem vett részt a gyalogló csapat Európa-bajnokságon, de így sem maradtunk szép eredmények nélkül. A Csehországban megrendezett kontinensviadalon Récsei Rita 2:57:42-es új egyéni csúccsal a 11. helyen zárt a 35 kilométeres versenyben, amivel hatalmas lépést tett a budapesti vb felé.


Május utolsó hétvégéjén sem maradunk fontos megmérettetések nélkül: Krizsán Xénia azon a legendás Götzis-i többpróbaversenyen biztosíthatja be vb-részvételét, amit 2021-ben megnyert. Illetve jön az Ikarus BSE atlétikai pályáján a Budapest Open, ahol több olyan magyar versenyzővel is találkozhatunk, akinek majd augusztus 19. és 27. között az év legnagyobb sporteseményén is szurkolhatunk.

2023. május 22.