Vissza

A világ legjobb atlétái Székesfehérváron hangoltak a budapesti vb-re

Fantasztikus eredményeket hozott a keddi Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj, ahol a budapesti világbajnokságra készülő legjobb magyar atléták és a világsztárok is bombaformában versenyeztek.

A 2022-es telt ház után ezúttal is sokan voltak kíváncsiak az immáron 13. alkalommal megrendezett egynapos viadalra. A helyszín tizedik alkalommal is Székesfehérvár volt, ahová az atléták évről-évre szívesen térnek vissza.


A legnagyobb sztárok közül ezúttal is sokat sikerült a királynék városába csábítani. Az atlétika BL-jének számító Gyémánt Liga alatti szintet jelentő Gold-sorozatba tartozó viadalon ott volt a budapesti vb potenciális sprinter csillaga, Sha’Carri Richardson, aki két nappal sziléziai győzelme után ezúttal meglepetésre kikapott Julien Alfredtől 100 méteren.A legnagyobb versenyt a férfi 400 méter hozta, amelyben a Memorial visszatérő vendége, Steven Gardiner diadalmaskodott. A bahamai klasszis 2015, 2017, 2019 és 2021 után ezúttal sem talált legyőzőre! Sőt, 43.74 másodperces eredménye nemcsak versenycsúcs volt, de egyben a világ idei leggyorsabb futása is. 


Szintén az egykörös távon nyújtott emlékezeteset Molnár Attila, aki pár nappal az U23-as Európa-bajnokságon szerzett bronzérme után állt ismét rajthoz. A 21 éves fiatal sprinter 44.98 másodperccel a 4. lett, beállítva a saját maga által tartott országos csúcsot, és teljesítve a párizsi olimpia kvalifikációs szintjét.


Másik nagy reménységünk, Takács Boglárka két ezüstéremmel térhetett haza a finnországi kontinensviadalról. Most alig négy századdal maradt el az ott elért 11.14 másodperces országos csúcsától. A Honvéd atlétáját ugyanúgy augusztus 20-án, délelőtt láthatjuk először hazai pályán a világbajnokságon, mint Molnár Attilát.